Theatervisie

Toneelvereniging ‘Echte Liefde’ maakt theaterprojecten in Rotterdam Noord, onder het motto, ‘iedereen kan toneelspelen’. Wijkbewoners worden uitgenodigd lid te worden en ideeën aan te dragen voor projecten.

In 2005 regisseerde Jolina Wessels, de artistiek leider van ‘Echte Liefde’, vijf vrouwen in een monoloog, als onderdeel van het project De Theaterstraat, op een bovenhuis in Rotterdam Noord. In zes jaar tijd is dit clubje uitgegroeid tot een bloeiende vereniging die bestaat uit ongeveer 35 leden.

De afgelopen jaren was de kapelzaal van wijkgebouw ‘Het Klooster’ onze thuisbasis en de speellocatie van uiteenlopende voorstellingen, zoals de ‘Drie zusters in Afrika’, naar ‘de drie zusters’ van Tsjechov, de succesvolle buurtsoap ‘Het Nieuwe Hotel’, ‘Hotel Twee’, ‘Het Kinderhotel’, ‘Twee, Tapas en Tranen’, ‘Rimpels in de Rotte’, ‘Luchtwortels’, ‘Harten helen’ en ‘De klets’.

Toneelvereniging ‘Echte Liefde’ wil

Een rol bieden aan iedereen in de buurt die ervaring wil opdoen of ervaring wil vergroten op het gebied van het maken en spelen van theater.

Theater maken vanuit een visie. Naast het publiek vermaken moet het ook ergens over gaan. Actuele onderwerpen kunnen de bezoekers een spiegel voorhouden. Een creatieve ontmoeting tussen buurtbewoners laten plaatsvinden, het vergroten van hun sociale netwerk en het versterken van de binding met de buurt.